Solidarisk livsstil

Vad krävs för att gå Allmän kurs, inriktning Solidarisk livsstil?

Några formella krav för att börja på allmän kurs finns inte. Om du vill kombinera gymnasiegemensamma ämnen eller särskilda behörigheter med temastudier kring solidaritet och miljö så är inriktning Solidarisk Livsstil rätt för dig; du blir väl förberedd för högskolestudier.

deltagare som diskuterar i soffan

Om du har studerat på gymnasiet eller grundskola och avbrutit dina studier kan du komplettera dina tidigare studier genom att fortsätta på den nivå där du slutade. Har du slutbetyg från gymnasieskolan men vill komma i en urvalsgrupp till för att öka dina chanser att komma in på högskolan är solidarsik livsstil ett bra alternativ för dig!

Du ansöker till Löftadalens folkhögskola genom vår digitala ansökan. Länkt till ansökan.

Sista ansökningsdagen är måndagen den 5 maj 2014!

Har du frågor om ansökan eller antagning hör gärna av dig till mig:

Kristina Johansson, studie- och yrkesvägledare kristina.b.johansson@regionhalland.se

Solidarisk livsstil, en inriktning på Allmän kurs.
För dig som vill kombinera gymnasiegemensamma ämnen med projekt/temastudier kring aktuella globala miljö- och rättvisefrågor.
Vårt mål är att ge dig kunskaper och engagemang för senare högskolestudier eller arbete inom humanitära projekt för hållbar utveckling.

Läs upp din behörighet på Allmän kurs, Löftadalens folkhögskola