Ögonblicksbild eller Varför du ska söka till oss på allmän kurs

Lyfter blicken från min dator. Tio mer eller mindre fokuserade elever på kärnkursen arbetar med olika ämnen i sina böcker och på dator. Regnet smattrar mot fönstret och idag råder total arbetsro. I rummet bredvid hjälper Fia en elev med en engelskauppgift. Själv har jag just lotsat en elev igenom ett problem i matte och haft en kort diskussion om hinduismen med en annan elev. I rummet kan man nästan höra en knappnål falla just nu.

Så här lugnt är det inte alltid. I datasalen håller Solidarisk Livsstilsgruppen just på med sina projekt som Lars Håkan handleder. Läs- och Skrivgruppen kämpar med stavningsregler nere hos Lena och Per-Anders. Blandade kreativa övningar pågår i Färg- och formsalen med Tina. Snart är det lunch och en viss okoncentration märks när man börjar bli hungrig. Annars är motivationen att arbeta för att nå sina mål hög hos nästan alla. Dessa mål kan handla om att få behörigheter, söka en väg vidare i livet eller att utvecklas som människa.

Vågorna slår mot stranden utanför fönstret. Havet är ständigt närvarande här. Jag undrar vilka mål du som läser detta har? En anledning att söka till just oss för att nå dina mål och drömmar är att här på Löftadalens allmänna kurs finns ett antal fantastiska lärare som – trots att de är väldigt olika som personer – har ett gemensamt mål … Att lotsa och hjälpa dig att nå dina egna personliga mål.

Nu ska jag äta pannkakor med grädde och sylt … gott … Hoppas få träffa dig på vårt öppna hus lördagen den 5 maj.

Petra Ridderstad
Lärare och linjeledare på allmän kurs

Det här inlägget postades i allmän kurs, Färg och form, Kärn, Läs och skriv, Solidarisk livsstil. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ögonblicksbild eller Varför du ska söka till oss på allmän kurs

1. Sven Ögren skriver:

Klart att vi fyller alla lokaler till bristningsgränsen som vanligt, bara för att träffa alla trevliga människor och kolla att allt utvecklingsarbete sker i rätt riktning!