Läs och skriv – Dyslexi

Vad krävs för att gå Allmän kurs, inriktning Läs och skriv?

deltagare vid dator på läs och skrivNågra formella krav för att börja på allmän kurs finns inte.

Om du har studerat på gymnasiet eller grundskola och avbrutit dina studier kan du komplettera dina tidigare studier genom att fortsätta på den nivå där du slutade.

För att bli antagen på Läs och skriv/dyslexi ska du ha läs- och skrivsvårigheter, de kan vara dokumenterade eller icke dokumenterade. En förutsättning för att gå här är att du aktivt vill arbeta med dina läs-och skrivsvårigheter.

Du ansöker till Löftadalens folkhögskola genom vår digitala ansökan. Länkt till ansökan.

Sista ansökningsdagen är måndagen den 5 maj 2014!

Har du frågor om ansökan eller antagning, ta kontakt med mig:

Kristina Johansson Studie- och yrkesvägledare: kristina.b.johansson@regionhalland.se

Läs och skriv – Dyslexi är en inriktning på Allmän kurs

För dig som vill kombinera gymnasiegemensamma ämnen med att arbeta aktivt med dina läs- och skrivproblem.

Vi arbetar i små grupper. Du får låna en bärbar dator med olika övnings- och hjälpprogram av skolan. Vår vision är att du ska växa och utvecklas, och på ett effektivt sätt kunna hantera dina läs- och skrivsvårigheter.

Såhär fungerar Allmän kurs när du läser upp din behörighet