Kärn

Vad krävs för att gå Allmän kurs, inriktning Kärn?

bild på wille som går in genom en dörrNågra formella krav för att börja på Allmän kurs finns inte. Om du har studerat på gymnasiet eller grundskola och avbrutit dina studier kan du komplettera dina tidigare studier genom att fortsätta på den nivå där du slutade. På Allmän kurs inriktning Kärn får Du mer lärarledd tid för att i egen takt uppnå dina studiemål.

Du ansöker till Löftadalens folkhögskola genom vår digitala ansökan. Länkt till ansökan.

Sista ansökningsdagen är måndagen den 5 maj 2014!

Har du frågor om ansökan eller antagning hör gärna av dig till mig: Kristina Johansson, studie- och yrkesvägledare kristina.b.johansson@regionhalland.se

Kärn, en inriktning på Allmän kurs

För dig som behöver mer tid för dina gymnasiegemensamma ämnen.

På Kärnkursen är arbetet med att förbättra din studieteknik och hitta dina styrkor en viktig del av kursen. Du ska nå dina mål i ämnesstudierna samtidigt som du utvecklas som människa.

På vår allmänna kurs är utgångsläget för studierna alltid ditt intresse, dina behov och dina förutsättningar. Förutom ämneskunskaper skall du få ökad studievana och ökad självkännedom.

Såhär fungerar Allmän kurs när du läser upp din behörighet