En skola som passar dig

Kunde skolan inte anpassa sig till dina behov eller ditt sätt att lära? Välkommen till en skola som anpassar sig till dig. Löftadalens folkhögskola och Allmän kurs.

Allmän kurs är för dig som är sugen på att ta nästa steg i livet. Här  läser du in fullständig grundskolekurs eller gymnasiebetyg. Kanske är  det ditt första steg mot högskole- och universitetsstudier eller ett steg mot ett bättre jobb, något som passar dig.

Det finns flera varianter på Allmän kurs, du kan läsa i vanligt tempo om du vill klara av dina studier under ett år, du kan läsa långsamt om du tycker det är krångligt att  hänga med och du kan läsa en speciell inriktning om du har läs- och skrivsvårigheter, dyslexi.

På folkhögskolan är det du som står i centrum. Vi har ett gott rykte och statistik som stöder det, av de 31% som inte gymnasieskolan klarar av att ge fullständiga betyg klarar vi av mer än 80%. Vi är duktiga på att utforma undervisningen så den passar dig och dina mål.

Löftadalens folkhögskola ligger bra till, alldeles vid kusten och inte långt från Göteborg. Vi har blixtsnabb internetuppkoppling, bra sammanhållning och fräscht internatboende som gör det lättare för dig att koncentrera dig på studierna. Dessutom bryr vi oss om dig och vill verkligen att just du ska klara dina studier.

Till sist mitt kanske starkaste argument för att du ska söka: Det är roligt att läsa på folkhögskola.

Ta första steget och sök till Löftadalens folkhögskola. Jag ser fram emot att träffa dig här på folkhögskolan vid kusten till hösten.

Välkommen

Michael Deubler, rektor
Löftadalens folkhögskola

Om Michael Deubler

Michael Deubler är rektor vid Löftadalens folkhögskola
Det här inlägget postades i allmän kurs, Färg och form, Kärn, Läs och skriv, Solidarisk livsstil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *